ENGINEERING USER EXPERIENCES BY DESIGN EFFICIENT WAYFINDING NAVIGATION BY DESIGN IMAGINING FUTURE INTERACTIONS BY DESIGN CREATING CUSTOMER ENGAGEMENT BY DESIGN INNOVATIVE DIGITAL CONNECTIONS BY DESIGN ENHANCING HUMAN INTERACTIONS BY DESIGN STRATEGIC BRAND
LEADERSHIP BY DESIGN

L2/ 75-77 Flinders Lane
Melbourne VIC 3000

E [email protected]

T 03 9654 3259

Westfield Sydney

 connecting city pedestrians through retail to activate and engage
connecting city pedestrians through retail to activate and engage
BuroNorth_Expertise_Westfield_09_800x600px

Westfied (Scentre Group) engaged Büro North to develop a wayfinding system for their flagship shopping centre in Sydney. The centre is one of Sydney’s premier retail destinations, built around the Sydney Central Tower catering for over 21 million shoppers every year.

 

One of the challenges was predicting the complex internal shopper movements that are created by seven levels of retail, with bridge and tunnel connections to adjacent buildings and the impact of the surrounding pedestrian traffic on activity at major entrances.

 

Using established principles for pedestrian movement, proximity of transport nodes and extensive site audits, we developed an anticipated pedestrian load model for the site.

BuroNorth_Expertise_Westfield_08_800x600px

Combined with predicted turnover targets for various retail types and shopper behavioural data, we were able to develop a clear indication of activity at each level, entrance and decision point of both horizontal and vertical circulation.


A design solution for signage and graphics was developed to create a dialogue between the John Wardle Architects designed facade and the Wonderwall Japan designed interiors. A neutral, sophisticated palette of white on white was adopted, referencing materials from the rest of the project and integrating with the interior environment seamlessly.



The facade signs, directional signs and interactive kiosks are impossibly thin and delicate, featuring bright white LED illumination on minimalist white backdrops, with the text illuminated to give the required contrast ratio.